Nasze parówki, kiełbaski, bułki i sosy do hot dogów bazują na najlepszych składnikach

O jakość naszych hot dogów dbamy na każdym etapie ich przygotowania. Kluczem do wyjątkowego smaku tych przekąsek są przede wszystkim najlepsze składniki: świeże pieczywo na zakwasie, wysokiej jakości parówki mięsne lub w wersji wegańskiej i w końcu sosy, które nie zawierają sztucznych aromatów.

Większość naszych bułek do hot dogów to bułki na zakwasie

Bułki do hot dogów to podstawa. Jeśli nie są smaczne, traci całe danie. Dlatego też w stop.cafe przywiązujemy ogromną wagę do jakości pieczywa. Do hot dogów na ORLENIE wykorzystujemy bułki na zakwasie pszenne i graham. Oznacza to, że pieczywo powstaje bez dodatku drożdży piekarniczych. Za wyrośnięcie ciasta i jego odpowiednie spulchnienie odpowiada kwas mlekowy powstający z bakterii wytwarzających się w mieszance wody i mąki. Ciasto wyrasta dłużej, ale sam proces jest bardziej naturalny, a pieczywo zdrowsze:

  • w zakwasie występują bakterie kwasu mlekowego, które korzystnie wpływają na naszą florę bakteryjną – ich działanie można porównać do prebiotyków hamujących dolegliwości trawienne;
  • obecne w zakwasie bakterie kwasu mlekowego eliminują związki, które są uważane za rakotwórcze – azotany, azotyny oraz pleśnie;
  • pieczywo powstałe na bazie takich składników stymulująco wpływa na układ immunologiczny, a także dłużej pozostaje świeże – kwas mlekowy hamuje wzrastanie bakterii gnilnych i gronkowców oraz pleśni;
  • wydłużony proces fermentacji sprawia, że bułki na zakwasie zawierają liczne minerały takie jak cynk, magnez czy żelazo, jak również witaminy z grupy B.

Pieczywo na zakwasie jest dłużej świeże. W stop.cafe na stacjach ORLEN wybieramy jedynie te bułki na hot doga, które powstały wyłącznie z polskich zbóż. Dzięki temu gwarantujemy naszym klientom wyjątkowy smak pieczywa oraz jego najwyższą jakość. W ten sposób wspieramy także polskich rolników.

Mamy najlepsze parówki i kiełbaski do hot dogów

Kiełbaski i parówki do hot dogów na stacjach ORLEN powstają wyłącznie z polskiego mięsa pochodzącego od sprawdzonych hodowców. Dbamy też o ich najwyższą jakość, np. w naszych parówkach z szynki (w wersji standard i mega) znajduje się 90% szynki. Jakość to jednak nie jedyna zaleta naszych parówek. Ogromnym plusem jest także szeroki ich wybór:

  • parówka z szynki,
  • parówka o smaku kabanosa,
  • parówka Italiana,
  • kiełbaska.

Oprócz mięsnych hot dogów oferujemy także pyszną opcję dla wegan i wegetarian. Wegański hot dog w stop.cafe bazuje przede wszystkim na parówce z białka roślinnego i pszennego błonnika bezglutenowego. Smakiem naszych wyjątkowych hot dogów mogą się cieszyć zarówno zdeklarowani mięsożercy, jak i ci, którzy od mięsa stronią. Dbamy o szeroki wybór produktów bezmięsnych.

Sosy do hot dogów ORLEN bez sztucznych składników

W stop.cafe na stacjach ORLEN oferujemy duży wybór sosów do hot dogów:

  • musztarda,
  • ketchup,
  • sos 1000 wysp,
  • sos meksykański,
  • sos belgijski,
  • sos czosnkowy,
  • sos amerykański,
  • sos paprykowy,
  • sos wędzony ze śliwką (BBQ).

Dbamy o to, aby każdy mógł u nas znaleźć odpowiadające mu dopełnienie smaku hot doga. Oprócz walorów smakowych zwracamy bardzo dużą uwagę na jakość składników każdego z sosów. Wybieramy te, które nie zawierają sztucznych składników. Sosy do hot dogów w stop.cafe są przygotowywane:

  • bez substancji konserwujących,
  • bez skrobi modyfikowanej,
  • bez wzmacniaczy smaku,
  • bez sztucznych barwników,
  • bez gumy guar,
  • bez gumy ksantanowej.

W naszych sosach do hot dogów nie znajdziesz wszechobecnego glutaminianu monosodowego ani fosforanów. Sos pomidorowy czy ketchup z polskich pomidorów to gwarancja nie tylko pysznego smaku, ale i zdrowego składu.

Jaka jest tajemnica pysznych hot dogów w ORLEN Stop.Cafe? Bułki do hot dogów na zakwasie, sosy bez sztucznych konserwantów oraz parówki wysokiej jakości.

Czytaj również

Strefy „Bez cukru” to specjalnie oznakowane półki i lodówki na wybranych stacjach paliw z napojami i przekąskami bez dodatku cukru.

W Stop.Cafe pieczone frytki pojawiły się nie tylko ze względu na ich mniejszą kaloryczność, ale i chęć ograniczenia problemów związanych z utylizacją zużytego oleju.

Mrożona cafe frappe została wymyślona w Grecji. Dzisiaj to jedna z idealnych propozycji kawowych na upalne dni. Sięgają chętnie po nią także miłośnicy kawowych deserów.

Flat white to połączenie podwójnego espresso i lekko spienionego mleka. Ta dość „młoda” kawa zyskuje coraz więcej wielbicieli w Polsce.

Cafe mocha to kawa, a właściwie napój kawowy z dodatkiem gorącego spienionego mleka i napoju czekoladowego. Ta wyjątkowa kompozycja z powodzeniem może zastąpić deser.

Kawa cappuccino to połączenie espresso z idealnie spienionym mlekiem, które łagodzi mocny aromat kawy. Zwykle podaje się je w filiżance o pojemności 150–250 ml.

Caffe latte to jedna z włoskich mlecznych kaw o delikatnym smaku. Bazuje na połączeniu spienionego gorącego mleka i klasycznego espresso.

Wegańskie hot dogi to chętnie wybierana przekąska vege/vegan. Nie jesz mięsa, a chwycił cię głód w trasie? Wpadaj do Stop.Cafe na stacjach ORLEN!

Burger halloumi to jeden z najchętniej wybieranych burgerów wegetariańskich. Pyszny i wyrazisty w smaku ser halloumi to idealny zamiennik mięsa.