Nasze hot dogi przygotowywane są z najwyższej jakości składników!

Kiełbaski i parówki do hot dogów na stacjach ORLEN powstają wyłącznie z mięsa pochodzącego z polskich hodowli od sprawdzonych hodowców.

Dbamy też o ich najwyższą jakość, np. nasze parówki z szynki zawierają aż 95% mięsa w składzie. Mięso pochodzi w 100% z szynki, bez dodatku MOM (mięsa odkostnionego mechanicznie) i innych rodzajów mięsa. Ogromnym plusem jest także szeroki ich wybór:

  • parówka z szynki,
  • parówka o smaku kabanosa,
  • parówka Italiana,
  • kiełbaska,

Oferujemy również pysznego wegetariańskiego hot doga, bazującego na kiełbasce z warzyw, a nie oleju. Charakteryzuje się on naturalnym kolorem z jarmużu, widocznymi kawałkami warzyw i niższą kalorycznością niż kiełbaski mięsne.

Dbamy o to, aby każdy mógł u nas znaleźć odpowiadające mu dopełnienie smaku hot doga. Oprócz walorów smakowych zwracamy bardzo dużą uwagę na jakość składników każdego z sosów. Wybieramy te, które nie zawierają sztucznych składników. Sosy do hot dogów w stop.cafe są przygotowywane:

  • bez dodatku substancji konserwujących,
  • bez skrobi modyfikowanej,
  • bez wzmacniaczy smaku,
  • bez sztucznych barwników,
  • bez gumy guar,
  • bez gumy ksantanowej.

W naszych sosach do hot dogów nie znajdziesz wszechobecnego glutaminianu monosodowego ani fosforanów. Sos pomidorowy czy ketchup z polskich pomidorów to gwarancja nie tylko pysznego smaku, ale i zdrowego składu.

W stop.cafe przywiązujemy ogromną wagę do jakości pieczywa. Do hot dogów na ORLENIE wykorzystujemy bułki pszenna i graham na zakwasie.

  • w zakwasie występują bakterie kwasu mlekowego, które korzystnie wpływają na naszą florę bakteryjną ;
  • obecne w zakwasie bakterie kwasu mlekowego eliminują związki, które są uważane za rakotwórcze – azotany, azotyny oraz pleśnie;
  • wydłużony proces fermentacji sprawia, że bułki na zakwasie zawierają liczne minerały takie jak cynk, magnez czy żelazo, jak również witaminy z grupy B.